Informacje na czas pandemii

18 kwietnia 2020 dodane przez Polish Skate Federation 20:22
Informacje na czas pandemii
Podczas trudnego dla wszystkich czasu chcielibyśmy zakomunikować że z powodu COVID-19 i przeniesienia Igrzysk Olimpijskich, nie uruchomimy w tym roku tak ja planowaliśmy nowego układu zawodów polegającego na podmianie przystanków eliminacji na rankingowe przystanki Pucharu Polski oraz organizacje w maju jednego głównego Finału Mistrzostw Polski w kat. Park i Street. Obecnie zostajemy przy rozwiązaniu zeszłorocznym, które mamy nadzieje że zrealizujemy, czyli: przystanki eliminacji, na których zdobywamy dzikie karty upoważniające do startu w Finale. Na tą chwile prowadzimy rozmowy z miastami, które zadeklarowały chęć organizacji ww. przystanków. Wszystkie 10 miast wyraża dalszą chęć organizacji wydarzeń lecz konkretne terminy stoją pod znakiem zapytania. Niestety mamy obawy że możemy nie wyrobić się z kalendarzem imprez na otwartej przestrzeni i kilka przystanków nam ucieknie. Niemniej jednak naszym głównym celem jest zorganizowanie Finału Deskorolkowych Mistrzostw Polski nawet jeśli miałoby się to odbyć w grudniu pod zadaszeniem i bez publiczność. Już dziś możemy powiedzieć że na pewno żadne z wydarzeń nie odbędzie się do 31 maja 2020. Ponad to działania kadry Senior i U23 również są zawieszone do odwołania. Wszelkie zmiany polegające na odmrożeniu wydarzeń sportowych i powodujące zmiany w naszym terminarzu będziemy komunikować na bieżąco.
Zostańcie w domu, korzystajcie z ochrony osobistej i bądźcie zdrów.